e-bannerespa.jpg

2+1 Εύκολες & Πεντανόστιμες Συνταγές για το Πασχαλινό Τραπέζι

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 149

Τώρα που απέκτησες το δικό σου αγαπημένο σερβίτσια πορσελάνης by IONIA σε μοναδική προσφορά, θα σου προτείνουμε 3 συνταγές για το Πασχαλινό Τραπέζι! 

Απλά πάρε χαρτί και μολύβι ή αν είσαι “high-tech” βάλε το άρθρο στα αγαπημένα σου! 

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα! Και μάλιστα με φέτα! 

Κάθε τραπέζι χρειάζεται ένα λαχταριστό ορεκτικό κι εμείς επιλέξαμε μια πίτα που γιορτάζει την Άνοιξη και σίγουρα θα αγαπηθεί από τους καλεσμένους σου. 

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 80 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1⁄2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 1αυγό

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο [όποιο επιθυμείς] σε θερμοκρασία δωματίου 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον άνηθο, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση. 

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα. Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά. 

Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό. 

Απλά δεν θα μείνει ούτε κομμάτι... 

Προχωράμε στο κυρίως γεύμα!
Δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε γεύμα που να μη θυμίζει παράδοση. Η πρόταση μας λοιπόν είναι πεντανόστιμο και εύκολο αρνί στο φούρνο με πατάτες. 

ΥΛΙΚΑ 

  • 2 1⁄2 κ.αρνί

  • 12 πατάτες μεγάλες

  • Αλάτι

  • Ανάμεικτα πιπέρια
  • Λεμονοπίπερο

  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι

  • 2 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα

  • 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο
  • 1φλ.νερό

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο 

   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για τις πατάτες 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο. 

Για το αρνί 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες. Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του αρνιού και μπήγουμε μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο.Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε με το μείγμα που τις αλείψαμε. Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό. 

Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να ροδίσει. 

Θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλα σας!

3_pasxalines_suntages

Και για το τέλος? Οι πιο εύκολες, λαχταριστές τρούφες που έχεις δοκιμάσει! 

ΥΛΙΚΑ


  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 
3 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 
50 γρ. κακάο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα, χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς και τα προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. περίπου το καθένα. Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. 

Σκέτη Σοκόλαση!

Πέρα από τη γεύση, επέλεξε να δώσεις στο Πασχαλινό σου τραπέζι χρώμα!
Ανακάλυψε τέλεια τραπεζομάντηλα που πραγματικά ξεχωρίζουν.

Αν χρειάζεσαι μια ανανέωση στα σερβίτσια σου, φυσικά και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σερβίτσια φαγητού, ολοκαίνουρια ποτήρια αλλά και μοναδικά πλατώ, σαλατιέρες και τουρτιέρες.

Απλά πρόλαβε τα σήμερα ώστε να τα παραλάβεις μέχρι την Παρασκευή. Καλό Πάσχα σε όλους με Υγεία, Αισιοδοξία & Χαμόγελο!


Η ομάδα της #maizona 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού