Πώς να συντηρήσεις τα σερβίτσια σου σαν καινούρια;

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 891

Θέλεις να διασφαλίσεις τη μακροχρόνια διατήρηση των σερβίτσιων σου σε άψογη κατάσταση;

Φυσικά η λύση δεν είναι να τα έχεις κλεισμένα σε μια βιτρίνα ή ένα ντουλάπι. Βγάλε τα σήμερα κιόλας για να τα χαρείς με όλη την οικογένεια και τους φίλους!

Συνέχισε την ανάγνωση και δες αναλυτικά πώς θα κρατήσεις την άριστη εμφάνιση τους με πολύ απλά και εύκολα tips.

Φύλαξε το σερβίτσιο σου με προσοχή. 

Αν προσθέτεις τα πιάτα στοιβαγμένα, καλό είναι να χρησιμοποιείς πανί ή χαρτοπετσέτα ανάμεσα σε κάθε κομμάτι ώστε να μην χαράσσονται μεταξύ τους.

Επίσης, προσπάθησε να μην τοποθετείς άλλα αντικείμενα διαφορετικής σκληρότητας μαζί με τα σερβίτσια, (για παράδειγμα μαχαιροπήρουνα, πιατέλες κτλ.) καθώς υπάρχει περίπτωση χάραξης.

Άμεση πλύση μετά τη χρήση.

Προσπάθησε να πλένεις το σερβίτσιο σου σύντομα μετά τη χρήση. Έτσι, τα υπολείμματα τροφών απομακρύνονται πολύ πιο εύκολα. Αν παρόλα αυτά περάσει αρκετή ώρα και ξεραθούν τα υπολείμματα, μην χρησιμοποιείς σύρμα κουζίνας. Πολύ απλά, μπορείς να βάλεις τα σερβίτσια σου στο νερό για περίπου μια ώρα.

Προσοχή κατά την πλύση. 

Τα περισσότερα σερβίτσια, μπαίνουν κανονικά στο πλυντήριο πιάτων. Κι εκεί όμως χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να τοποθετείς τα πιάτα στις ειδικές θήκες του πλυντηρίου χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους!  

Παράλληλα, σου συστήνουμε να προσέχεις και το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς είτε τα βάζεις στο πλυντήριο πιάτων, είτε τα πλένεις στο χέρι. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού! 

Αν πάλι αγαπάς την πολυτέλεια και έχεις επιλέξει σερβίτσια με πολύτιμα, επιχρυσωμένα μέρη ή πλατίνα, τότε δεν τα τοποθετείς στο πλυντήριο πιάτων και κατά την πλύση στο χέρι, καλό είναι να μην τρίβεις τα μέρη όπου υπάρχει σχέδιο. 

Επίσης, τα σερβίτσια που είναι διακοσμημένα με πολύτιμα μέταλλα δεν τοποθετούνται ποτέ στο φούρνο και στα μικροκύματα.

Απέφυγε το θερμικό σοκ!

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, καλό είναι να αποφεύγονται και να γίνονται βαθμιαία. Όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, η πορσελάνη αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η εναλλαγή θερμοκρασίας όμως δεν πρέπει να γίνεται απότομα (δεν βάζουμε δηλαδή ένα πιάτο από το ψυγείο απευθείας στο φούρνο).

Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και τα σερβίτσια σου θα είναι σαν καινούρια!

Για οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλή χρειάζεσαι, θα χαρούμε να σε ακούσουμε.

Στη Maizona, δημιουργούμε μαζί τον πιο ξεχωριστό χώρο, το σπίτι σου.

Ανακάλυψε μοναδικές προτάσεις σερβιρίσματος, εδώ.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού