Μια καράφα μπορεί να αποτελέσει το τέλειο δώρο για κάθε κρασί ή οινοπνευματώδες ποτό προκειμένου το σερβίρισμά τους να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα.
Είναι γνωστό ότι οι καράφες βελτιώνουν σημαντικά τη γεύση του κρασιού και επιτρέπουν στα φρουτώδη και λουλουδένια αρώματά του να βγουν προς τα έξω. Επίσης, σε μια καράφα μπορείτε να διατηρήσετε ένα σπιτικό λικέρ και να το παρουσιάσετε με κομψότητα στους καλεσμένους σας.
Από την άλλη, κατά τη διάρκεια ενός ευχάριστου γεύματος το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι το να πηγαινοέρχεστε στην κουζίνα σας για να γεμίζετε τα ποτήρια των καλεσμένων σας με νερό. Τη λύση έρχεται να τη δώσει μια καλαίσθητη κανάτα γεμάτη με δροσερό νερό και να ολοκληρώσει το στήσιμο του art de la table.
Η χρήση όμως μιας κανάτας δε σταματάει εκεί, καθώς μπορείτε μ΄ αυτή να σερβίρετε φρέσκους χυμούς σε ένα πάρτι ή γάλα σε ένα πρωινό χαρίζοντας έτσι μια νότα πολυτέλειας στις οικογενειακές σας στιγμές.