7 Κομψοί τρόποι να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι!

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 1637

Έχουμε μπει στο μήνα των Χριστουγέννων, επομένως ήρθε η ώρα να σκεφτείς ακόμα και τις λεπτομέρειες των γιορτών. Μια από αυτές είναι το πως θα στολίσεις το γιορτινό τραπέζι φέτος!

Είτε πρόκειται να οργανώσεις ένα τραπέζι για τα Χριστούγεννα είτε για την Πρωτοχρονιά πρέπει σίγουρα να το κάνεις ξεχωριστό! Εξάλλου, ο περιποιημένος στολισμός του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αποτελεί μέρος μιας καλής φιλοξενίας. Αν λοιπόν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου τις φετινές γιορτές ανακάλυψε 7 κομψούς τρόπους να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι!

1. Επίλεξε τον κλασικό συνδυασμό: κόκκινο και πράσινο

Καταφεύγοντας στον κλασικό συνδυασμό κόκκινου με πράσινου χρώματος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις! Το πως να συνδυάσεις το κόκκινο και το πράσινο στο τραπέζι σου είναι πολύ απλό! Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις κόκκινα πιάτα που είναι ότι πιο χριστουγεννιάτικο. Στη μέση του τραπεζιού τοποθέτησε ένα πράσινο διακοσμητικό, όπως μια γιρλάντα ή ένα πράσινο φυτό. Με αυτή την απλή αλλά ταυτόχρονα κομψή ιδέα διακόσμησης το τραπέζι σου θα είναι άκρως γιορτινό.

kokkina-piata-prasino-diakosmitiko.jpg

2. Συνδύασε κόκκινο με χρυσό

Το κόκκινο με το πράσινο δεν είναι ο μοναδικός χριστουγεννιάτικος χρωματικός συνδυασμός. Αν θέλεις περισσότερο glam στο τραπέζι σου μπορείς να αντικαταστήσεις το πράσινο με το χρυσό. Αν μάλιστα έχεις ήδη χρυσά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα απλό κόκκινο τραπεζομάντιλο!

3. Δώσε ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο εντυπωσιακό θα ήταν εάν έδινες ύψος στη διακόσμηση του τραπεζιού σου αντί να την κρατάς στο ίδιο επίπεδο; Πράγματι, ένα πολύ ψηλό βάζο με ένα χριστουγεννιάτικο λουλούδι, όπως το αλεξανδρινό, θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

4. Διακόσμησε το τραπέζι σου στα λευκά

ο λευκό είναι το χρώμα που παραπέμπει σε χιόνια, άρα μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρωματική επιλογή για τα Χριστούγεννα. Στρώσε λοιπόν ένα όμορφο λευκό τραπεζομάντηλο, κατά προτίμηση με μερικά ανάγλυφα σχέδια για να δείχνει πιο γιορτινό. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα λευκά σου πιάτα που σίγουρα έχεις. Για ένα πιο ολοκληρωμένο στολισμό, πρόσθεσε στο τραπέζι μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο ίδιο χρώμα, όπως για παράδειγμα μερικά χιονισμένα δεντράκια. Σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα εντυπωσιαστούν από την κομψότητα του τραπεζιού σου!

5. Στρώσε ένα καρό τραπεζομάντηλο

Ένα καρό τραπεζομάντιλο, παρόλο που παραπέμπει σε Χριστούγεννα δεν είναι η προφανής επιλογή. Αν θέλεις λοιπόν ένα μοτίβο που να είναι μεν γιορτινό αλλά όχι συνηθισμένο, επίλεξε το καρό. Για πιο έντονο χρώμα στο τραπέζι διάλεξε ένα κατακόκκινο καρό, ενώ αν θες κάτι πιο ήπιο επίλεξε ένα καρό τραπεζομάντιλο σε ροζ ή πορτοκαλί τόνους. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ένα καρό runner πάνω από λευκό τραπεζομάντιλο για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

6. Γέμισε το τραπέζι με κεριά

Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οπωσδήποτε στολισμένο με κεριά. Οι παραλλαγές είναι πολλές: μπορείς να επιλέξεις ψηλά κηροπήγια ή χαμηλά κεριά σε θήκη. Ότι κι αν διαλέξεις φρόντισε να το κάνεις να μοιάζει χριστουγεννιάτικο με μικρές πινελιές. Για παράδειγμα, αν διαλέξεις κηροπήγια διακόσμησε τη βάση του κεριού με μια γιορτινή θήκη ή προτίμησε τα σε χρυσό χρώμα.

trapezi-me-peonia.jpg

7. Τοποθέτησε μια ανθοδέσμη στη μέση του τραπεζιού

Μερικές φορές η ομορφιά κρύβεται στα απλά πράγματα. Έτσι, αν θέλεις μια κομψή αλλά εντυπωσιακή ιδέα διακόσμησης του γιορτινού τραπεζιού μπορείς να καταφύγεις σε μια όμορφη, μεγάλη ανθοδέσμη, τοποθετημένη σε ένα διαχρονικό βάζο στη μέση του τραπεζιού. Για παράδειγμα, μια ανθοδέσμη με βάση τις παιώνιες είναι μια διαφορετική αλλά πολύ όμορφη επιλογή.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού