Στόλισε το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι! Δες Πώς!
Επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.
Οι αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων καταφθάνουν και δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας.
Ειδικά φέτος, μετά από 2 δύσκολες χρονιές, το τραπέζι θα στρωθεί πιο γιορτινά από ποτέ και θα υποδεχτεί ολόκληρη την οικογένεια και τους αγαπημένους φίλους.
Αν ανυπομονείς να χαρίσεις την πιο XMAS εμπειρία στους καλεσμένους σου, τότε διάβασε αναλυτικά τί πρέπει να κάνεις.
Στο τέλος θα βρεις και μια συνταγή που δεν λείπει ποτέ από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.
Η βάση για το σωστό Σερβίρισμα, ξεκινά από τα κατάλληλα Σερβίτσια.
Πάμε να βρούμε το κατάλληλο για το δικό σου στυλ!
Βασιλιάς όπως και κάθε Χριστούγεννα είναι το Nutcracker της ΙΟΝΙΑ. Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή γίνεται ανάρπαστο και αν δεν το έχεις προσθέσει στη συλλογή σου, φέτος είναι η ευκαιρία.
Συνεχίζοντας με τα πολυτελή και εξαιρετικής ποιότητας σερβίτσια της IONIA, άλλη μια παιχνιδιάρικη και πολύ γιορτινή πρόταση είναι η συλλογή Noel.
Δες όλη την Xmas συλλογή της ΙΟΝΙΑ, εδώ.
Αν το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού είναι πιο πολυτελές, τότε σου προτείνουμε να δεις τις δύο υπέροχες συλλογές της εταιρείας Christineholm. Η συλλογή Natale έχει σαν πρωταγωνιστές το γκι και το αλεξανδρινό και συνδυάζει με κομψότητα τους πράσινους και κόκκινους τόνους.
Μια ακόμη ποιοτική και με έντονα χριστουγεννιάτικη διάθεση συλλογή είναι η Express της Easy Life. Σέρβιρε σε αυτά τα πιάτα και ταξίδεψε τους καλεσμένους σου στο Πολικό Express των γεύσεων!
Laura Ashley & AI-DECO κούπες με minimal xmas διάθεση. Γιατί ο σωστός καφές μετά το γιορτινό τραπέζι, χρίζει και σωστού σερβιρίσματος.
Tip: Αυτές οι κούπες μπορούν να γίνουν και τέλειο αναμνηστικό δώρο για τους καλεσμένους σου.
Cheers to us!
Τσούγκρισε με τους καλεσμένους σου σε ξεχωριστά ποτήρια.
Για μια άκρως πολυτελή πρόταση, μπορείς να επιλέξεις τα κρυστάλλινα ποτήρια Βοημίας ή τα υπέροχα Schott Zwiesel.
Αν αναζητάς μια πιο απλή αλλά μοντέρνα πρόταση, δες την αγαπημένη συλλογή Nude της Espiel.
Κλείνουμε με τις προτάσεις σερβιρίσματος με τα αγαπημένα πλατό Mastershop.
Από κανένα γιορτινό τραπέζι δεν λείπουν τα αλλαντικά. Άλλωστε είναι ο απόλυτος γευστικός πειρασμός για να συνοδεύεις το κρασί σου.
Φέτος, επίλεξε να τα σερβίρεις σε εντυπωσιακές και πολύ χρηστικές ξύλινες πιατέλες, όπως αυτές που θα βρεις εδώ.
Ντύσε το τραπέζι σου κατάλληλα!
Τραπεζομάντηλα, ράνερ, σουπλά σε υπέροχα σχέδια και χρώματα.
Ανακάλυψε την τεράστια ποικιλία μας σε εορταστικά λευκά είδη για το τραπέζι και δώσε την πινελιά που αρμόζει στο στυλ σου!
Από έντονα καρό, σε λεπτές γιορτινές υφάνσεις με παλ αποχρώσεις, ή έντονα print που φωνάζουν ̈Καλά Χριστούγεννα ̈, απογείωσε το γιορτινό σου τραπέζι.
Χαρτοπετσέτες!
Μπορεί να ακούγεται απλό, είναι όμως πολύ σημαντικό και συνήθως το ξεχνάμε... Οι γιορτινές χαρτοπετσέτες είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να φέρουμε τη γιορτινή διάθεση στο σερβίρισμα! Συμπλήρωσε λοιπόν στην παραγγελία σου τις πιο γιορτινές χαρτοπετσέτες της αγοράς.
Και για το τέλος;
Συνταγή Έκπληξη!
Είναι πανεύκολη και η νοστιμιά της δεν περιγράφεται...
Για το γιορτινό μοσχάρι με δαμάσκηνα, θα χρειαστείς:
• 11⁄2 κιλό μοσχάρι βασιλοπούλα ή νουά σπάλας (ολόκληρο κομμάτι)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 καρότο
• 1 κρεμμύδι
• 1 κλωνάρι μαϊντανό
• 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
• 1/2 φλ. βαλσάμικο ξίδι
• 1/2 πορτοκάλι
• 250 γραμ. δαμάσκηνα
• 250 γραμ. βρασμένα κάστανα
• 250 ml κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη)
• 250 ml ζωμός κρέατος ή νερό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι
Για το σερβίρισμα:
• καρότα γλασέ
• βρασμένα κάστανα
• πουρές γλυκοπατάτας ή ρύζι
Εκτέλεση:
Δένουμε πρώτα με σπάγκο ψησίματος το κρέας για να κρατήσει τη φόρμα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε να πάει παντού.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή χύτρα. Ροδίζουμε το κρέας σε κάθε πλευρά, μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 6-8 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε 2 ́-3 ́ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, στίβουμε το πορτοκάλι και αφήνουμε το κομμάτι πορτοκαλιού μέσα στη σάλτσα.
Βάζουμε το κρασί και αφού βράσει για δύο λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και τοποθετούμε το κρέας ξανά μέσα στη σάλτσα. Κλείνουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε στη χύτρα, σε χαμηλή φωτιά, για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το μοσχάρι και όλα τα λαχανικά από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα κάστανα για να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το σπάγκο από το κρέας και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μοσχάρι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τα δαμάσκηνα και τη σάλτσα.
Αν το δοκιμάσεις, σίγουρα δεν θα λείπει από κανένα γιορτινό σου τραπέζι.
Tip: Συνόδευσε το με ένα Cabernet Sauvignon για μια πλούσια νότα από μαύρη σταφίδα, μαύρο κεράσι, μπαχαρικά και κέδρος.
Καλή Απόλαυση και Καλές Γιορτές σε Όλους!
Σχόλια
Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο