Προετοιμάσου για την Τσικνοπέμπτη

person Δημοσιεύτηκε από: ΜΑΙΖΟΝΑ list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 945

Must-have αξεσουάρ για την Τσικνοπέμπτη.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Τσικνοπέμπτη 2022 που φέτος πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου!

Πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες γιορτές για τους λάτρεις του κρέατος. Πριν προχωρήσουμε στα must-have αξεσουάρ για την αγαπημένη αυτή ημέρα, ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στο συμβολισμό της.

Είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Η ετυμολογία της “Τσικνοπέμπτης” προέρχεται από τη λέξη “τσίκνα”, τη μυρωδιά του ψημένου κρέατος και φυσικά την “Πέμπτη”. 

Ο λόγος που επιλέχθηκε ως ημέρα η Πέμπτη είναι θρησκευτικό, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή, θεωρούνται σημαντικές ημέρες νηστείας. Έτσι, και έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας. Έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα είτε το κρέας είναι αυτό, είτε το κρασί. 

Είναι ένα χαρακτηριστικό έθιμο που χάνεται στα βάθη του χρόνου. Φαίνεται όμως να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Εκείνη την εποχή, το φαγοπότι και το γλέντι αποτελούσαν ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη. 

Σήμερα, η Τσικνοπέμπτη αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων για τις απόκριες.

Προετοιμάσου κατάλληλα και οργάνωσε την πιο αξέχαστη Τσικνοπέμπτη για τους φίλους και την οικογένεια!

Μαχαιροπήρουνα stake.

Το απόλυτο αξεσουάρ κάθε γνήσιου κρεατοφάγου.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ικανοποιήσουμε τους κρεατοφάγους φίλους μας, αφού γνωρίζουμε ότι τα κλασικά μαχαιροπήρουνα συνήθως αποτυγχάνουν στη σωστή, καθαρή κοπή κρέατος. Τα μαχαιροπήρουνα steak διαθέτουν ανθεκτικές λαβές και ταιριάζουν άψογα στο χέρι ώστε οι οδοντωτές λεπίδες κόβουν το κρέας χωρίς κόπο.

Ξεκίνα τις αγορές σου, εδώ.

Ο σωστός πάγκος κοπής και το σωστό μαχαίρι, διευκολύνουν τις μαγειρικές διαδικασίες.

Στη Maizona, έχουμε επιλέξει ποικιλία από μαχαίρια εκπληκτικής ποιότητας που διακρίνονται για τη φινέτσα και την πρακτικότητα τους.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να ανανεώσεις τη συλλογή σου από μαχαίρια, επένδυσε και στον πιο ασφαλή τρόπο αποθήκευσης τους που δεν είναι άλλος από τις οι θήκες μαχαιριών. Πέρα από ασφάλεια, βοηθούν να βάλεις την κουζίνα σου σε τάξη καθιστώντας τον πάγκο σου οργανωμένο και καθαρό.

Και ολοκληρώνουμε τη σωστή διαδικασία των κοπών με τις βάσεις κοπής. Μπορεί να μην τις χρησιμοποιείς ιδιαίτερα, όμως αν τις προσθέσεις στη μαγειρική σου ρουτίνα, θα δεις μεγάλη διαφορά τόσο στην ποιότητα των κοπών σου, όσο και στην ταχύτητα.

Σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα του υλικού της βάσης.

Στη maizona, με μεγάλο πάθος για τη μαγειρική, επιλέξαμε τις πιο ξεχωριστές προτάσεις σε μαχαίρια, θήκες μαχαιριών και βάσης κοπής. Ανακάλυψε τα όλα, εδώ.

Αν πάλι είσαι vegan ή απλά αναζητάς το τέλειο συνοδευτικό για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σου προτείνουμε λαχταριστές πατατούλες φούρνου ή ένα σουφλέ ζυμαρικών που θα απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! 

Όπως και να έχει, το ψήσιμο κάνει τη διαφορά και από την κουζίνα σου δεν πρέπει να λείπει το σωστό, πυρίμαχο σκεύος. Τα πυρίμαχα σκεύη εγγυώνται νόστιμο και υγιεινό μαγείρεμα ενώ θα τα χρησιμοποιείς απευθείας και στο σερβίρισμα. 

Διάλεξε λοιπόν το κατάλληλο πυρίμαχο από τη maizona για τον απόλυτο συνδυασμό ποιότητας, λειτουργικότητας και υψηλής αισθητικής. 

Το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος!

Δεν μπορεί να ετοιμάζεις ένα τόσο γιορτινό τραπέζι και να λείπει το κρασί.

Εμείς συνήθως με το κόκκινο κρέας προτιμάμε και κόκκινο κρασί. Ωστόσο, όποιο είδος κρασιού κι αν προτιμάς, επέλεξε να το σερβίρεις σε μια ξεχωριστή καράφα, ακόμα κι αν το τραπέζι σου είναι αρκετά απλό! Θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και θα κάνεις το σερβίρισμα παιχνιδάκι.

Extra Tip: Οι καράφες βελτιώνουν σημαντικά τη γεύση του κρασιού και επιτρέπουν στα φρουτώδη και λουλουδένια αρώματα του να αναδυθούν. 

Βρες την κατάλληλη καράφα και απογείωσε τη γεύση του αγαπημένου σου ποτού.

Φυσικά, στη maizona θα βρεις πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις σερβιρίσματος. Εδώ θα βρεις σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και ότι χρειάζεσαι για ένα πραγματικά επιτυχημένο τραπέζι και για κάθε περίσταση. 

Να έχετε μια όμορφη Τσικνοπέμπτη, γεμάτη όμορφες στιγμές!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού