Καρυοθραύστης: Από αγαπημένο παραμύθι σε ένα ξεχωριστό σερβίτσιο.

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 1034

Από αγαπημένο παραμύθι σε ένα ξεχωριστό σερβίτσιο. 

Όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας για την ιστορία του Καρυοθραύστη. Άλλοι ως παραμύθι, άλλοι ως διάσημο μπαλέτο και άλλοι απλά σαν αναφορά. Επειδή λοιπόν είναι μια άκρως χριστουγεννιάτικη ιστορία και επιτέλους οι γιορτινές μέρες ξεκίνησαν για τα καλά, σήμερα αποφασίσαμε να σας πούμε μερικές λεπτομέρειες και να σας ταξιδέψουμε σ’έναν άλλο κόσμο... 

Το 1816 γράφτηκε ένα παραμύθι από το γερμανό συγγραφέα Έρνστ Χόφμαν με τίτλο «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», το οποίο διασκευάστηκε από το Γάλλο συγγραφέα, Αλέξανδρο ∆ουμά. 

Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό μαγικό παραμύθι για μία κούκλα παιχνίδι που χαρίζει στη μικρή Κλάρα ο νονός της ο Ντροσελμάγιερ σε μια μικρή Γερμανική πόλη. 

Ο Καρυοθραύστης, ή όπως λέγεται στα Ρώσικα Στσελκούντσικ, είχε τη μορφή ενός κινούμενου στρατιώτη και λειτουργούσε ως Καρυοθραύστης.


Αυτό το δώρο ήταν η αφορμή για να αρχίσει η Κλάρα να ονειρεύεται την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πρωταγωνιστής των ονείρων της; Ο καρυοθραύστης φυσικά!

nutcracker

Όπως διατυπώνεται και στο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι στην πρώτη πράξη, εκείνη την παραμονή, όταν πια η γιορτή στο σπίτι τελείωσε και οι καλεσμένοι έφυγαν, η Κλάρα μπήκε στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. 
Το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα και το μικρό μας κορίτσι αποκοιμάται. 

Ονειρεύεται λοιπόν έναν άλλο, παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ξαφνικά μεγάλωσε μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο Καρυοθραύστης, ζωντάνεψαν και ρίχτηκαν στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισέβαλαν στο δωμάτιο και ανησύχησαν τη μικρή Κλάρα. 

Τελικά όμως ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. 

Στη δεύτερη πράξη, η Κλάρα και ο πρίγκιπας πλέον – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. Περνούν από τη Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από τη χώρα των Ζαχαρωτών με την αγαπημένη για κάθε παιδί, νεράιδα Ζαχαρένια, κάνοντας την Κλάρα να χαμογελά στον ύπνο της. 

Το επόμενο πρωί, ξημερώνοντας την ημέρα των Χριστουγέννων, η Κλάρα ξυπνά, αλλά το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της. Στον όμορφο και αθώο παιδικό της κόσμο, τα όνειρα της μπερδεύονται με την πραγματικότητα με ένα ιδιαίτερο, γλυκό τρόπο. 

Ο Καρυοθραύστης δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, αφού η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μαγεύουν μικρούς και μεγάλους θεατές. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892. 

Είναι μια αλλόκοτη ιστορία που ο καθένας βιώνει και μεταφράζει διαφορετικά. Άλλωστε καθένας μας έχει διαφορετικά όνειρα. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως, τα όνειρα μας έχουν μια νότα αγάπης, μια νότα ελπίδας αλλά και προσμονής. 

nutcracker_ionia

Αυτά τα στοιχεία μετουσιώνει η ΙΟΝΙΑ στο bestseller σερβίτσιο Nutcracker!

Ο αγαπημένος μας Καρυοθραύστης παίρνει πνοή κάθε Χριστούγεννα με μια ξεχωριστή σειρά που θα ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας, μικρούς και μεγάλους! 

Ανακαλύψτε το nutcracker, εδώ.

Καλές γιορτές, γεμάτες όνειρα, ξεχωριστές στιγμές και πολλή αγάπη. 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού