Οι 2 Φθινοπωρινές Συνταγές που Πρέπει να δοκιμάσεις.

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 496

Επιτέλους υποδεχθήκαμε επίσημα το φθινόπωρο!

Για εμάς κάθε εποχή έχει τη δική της γεύση. Το φθινόπωρο λοιπόν με τα ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά του, είναι η εποχή που δημιουργούμε στην κουζίνα ξεχωριστές προτάσεις!

Δεν ξέραμε ποια συνταγή να πρωτομοιραστούμε μαζί σου κι έτσι μετά από πολύ σκέψη, αποφασίσαμε να αναρτήσουμε μία πολύ πολύ αγαπημένη αλμυρή συνταγή, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και μια γλυκιά που θα την λατρέψεις για πρωινό, brunch ή για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου, φθινοπωρινό καφέ.

Αλμυρό για αρχή λοιπόν...

Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα

Τα Υλικά μας:

  • 1 και 1⁄2 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κύβους
  • 1⁄2 κιλό κάστανα
  • 2 κυδώνια μεγάλα, σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα 4 μήλα κόκκινα, σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι και πιπέρι

Η εκτέλεση:

Σε επίπεδο σκεπαστό σκεύος, διαλύουμε το λευκό κρασί με μια γεμάτη κουταλιά μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χοιρινό για να μαριναριστεί όλο το βράδυ.

Την επόμενη βάζουμε το κρέας σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε μαρινάδα του.[Μην την πετάξεις... θα τη χρειαστούμε]

Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε τη μαρινάδα και λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Παράλληλα, χαράζουμε τα κάστανα, τα ψήνουμε στη σχάρα (αν τα πήρες έτοιμα, παραλείπεις αυτό το βήμα), κι αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.

Τοποθετούμε πάνω από το κρέας τα φρούτα, τα κάστανα, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα χωρίς να ανακατέψουμε!

Μόλις η σάλτσα δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω από άγριο ρύζι (το αγαπημένο μας!)

Μην ξεχάσεις να επιλέξεις μία πιατέλα με funky ή vintage διάθεση, για να απογειώσεις την αισθητική του πιάτου σου! Δες εδώ όλες τις πιατέλες μας.

xoirino_me_kudwnia_mpougatsa_me_axladia

Και για τους γλυκατζήδες..

Μπουγάτσα με αχλάδια

Τα Υλικά μας:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 αχλάδια
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. ξηροί καρποί, χοντροκομμένοι 1 κ.γ. ζάχαρη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα:

  • 3 κρόκοι
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κρασί κόκκινο, γλυκό
  • 50 γρ. βούτυρο

Η εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα (κρατάμε 2 κ.σ. για μετά) μαζί με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.

Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε στο μείγμα αυγού σταδιακά και ανακατεύοντας συνέχεια.

Τοποθετούμε ξανά το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί πλήρως.

Έτοιμη η πατισερί μας! Την βάζουμε σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στην κατάψυξη (5-10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.

Προχωράμε τρίβοντας τα αχλάδια στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

Σουρώνουμε λίγο τα νερά και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.

Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή. Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα. Βάζουμε την κρέμα πατισερί στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από την κρέμα βάζω τη γέμιση.

Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση. Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση, αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 30-35 λεπτά.

Η γεύση δεν περιγράφεται... Εμείς πασπαλίσαμε και με λίγη άχνη ζάχαρη και κανελίτσα μιας και αγαπάμε την μπουγάτσα παραδοσιακά.

Μην ξεχάσεις να διαλέξεις ένα από τα σετ γλυκού της Maizona για το τέλειο σερβίρισμα!

Αν πάλι σκοπεύεις να προετοιμάσεις coffee ή tea party, σου προτείνουμε να κόψεις μπουκίτσες και να σερβίρεις σε μία εταζέρα για ευκολία και για εφέ!

Αυτή τη φορά οι συνταγές μας είναι λίγο πιο απαιτητικές ΑΛΛΑ... πρέπει να τις δοκιμάσεις.

Χρειάζεσαι μόνο όρεξη και τα υλικά και πίστεψε μας όλοι θα παραμιλούν. Καλή Επιτυχία!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού