Συνταγές με Φρούτα & Λαχανικά Εποχής!

person Δημοσιεύτηκε από: MAIZONA list σε: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Ημερ.: comment Σχόλια: 0 favorite Hit: 667

Πρέπει να τις δοκιμάσεις, σήμερα κιόλας.

Μάιος, ο μήνας που το σπαράγγι και η φράουλα έχουν την τιμητική τους. Κι εμείς στη Maizona, δεν θα μπορούσαμε να σε αφήσουμε χωρίς ιδέες για μαγειρική.

Ξεκινάμε από το αλμυρό?

Πρόκειται για μια απλή, πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή. Μπορείς να την κάνεις για πρωινό, brunch, μεσημεριανό, ακόμα και βραδινό.

Ο λόγος για την must-try ομελέτα με σπαράγγια.

Τα Υλικά μας

  • 6 αυγά
  • 1 ματσ. σπαράγγια 8-10 κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η εκτέλεση

Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια. Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους. Τα πλένουμε πολύ καλά, τα στραγγίζουμε και βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το αλάτι, βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.

Τα βράζουμε στη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Δες εδώ όλα τα απαραίτητα gadgets κουζίνας που θα σου λύσουν τα χέρια!

omeleta_me_sparaggia

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.

Με ένα κουτάλι τραβάμε την ομελέτα με σπαράγγια ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της και ψήνουμε για 3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Με προσοχή σκεπάζουμε με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο του τηγανιού.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε την ομελέτα με σπαράγγια ζεστή.

Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα με σπαράγγια με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή η ομελέτα, για να λιώσει στη επιφάνεια της). Εμείς βάλαμε παρμεζάνα και τη σερβίραμε στα πιάτα Terra Cream της Espiel.

Κι αφού απολαύσαμε το αλμυρό μας πιάτο, προχωράμε στην πιο γλυκιά απόλαυση.

Τάρτα με φράουλες εποχής!

Τα Υλικά μας

Για τη βάση

  • 2 κούπες αλεύρι μαλακό ή ΓΟΧ
  • 7 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό (κρύο)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μέτρια αυγά

Για την κρέμα πατισερί

  • 2 κούπες γάλα
  • 3/5 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 φύλλα ζελατίνης (προαιρετικά) (μουλιασμένες)
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το τζελ φράουλας

  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 – 5 κλωναράκια δυόσμο
  • 6 – 7 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένες)
  • 4 κούπες φράουλες (χοντροκομμένες)

tarta_me_fraoules

Η Εκτέλεση

Για τη βάση 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και με τα ακροδάκτυλά μας αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη και να ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις σιγουρευτούμε ότι η ζύμη έχει ομογενοποιηθεί, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο πάχους μισού εκατοστού. Την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα 26 εκ., έτσι ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα. Δες εδώ τέλειες ταρτιέρες.

Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ένα σκεύος που εφάπτεται.

Αυτό που χρειαζόμαστε εδώ είναι βάρος ώστε να ψηθεί σωστά η ζύμη. Εάν δεν έχουμε κάποιο σκεύος, μπορούμε να απλώσουμε στη λαδόκολλα ένα πακέτο φασόλια γίγαντες.

Ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5 – 8 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για την κρέμα πατισερί 

Παράλληλα για την κρέμα, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη τα ομογενοποιούμε. Μόλις το γάλα φτάσει σε μια θερμοκρασία λίγο πριν το βρασμό (μόλις αχνίζει αρκετά), με σταθερή και πολύ αργή ροή προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα το επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει και να σφίγγει η κρέμα.

Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Για το τζελ φράουλας

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση. Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το δυόσμο, τις ζελατίνες (αφού στύψουμε καλά) και τις φράουλες και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε για 40 – 50 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει ελαφρώς.

Ώρα για τη Σύνθεση!

Όταν η ζύμη της τάρτας έχει κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την κρέμα πατισερί (που την έχουμε ανακατέψει για να σπάσουμε τυχών σβόλους) και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε τις φράουλες πάνω από την κρέμα και στο τέλος αδειάζουμε περιμετρικά το σιρόπι (χωρίς το δυόσμο).

Ανακινούμε την ταρτιέρα έτσι ώστε να έρθει σε παράλληλο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μπορεί η τάρτα με τις φράουλες να είναι λίγο πιο..μπελαλίδικη, είναι όμως πραγματικά ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ.

Σέρβιρε την είτε μέσα στην ταρτιέρα, είτε σε κομμάτια μέσα σε μία πιατέλα και οι φίλοι σου απλά θα ξετρελαθούν.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Συνδεθείτε ή Επαναδημιουργία κωδικού